Mooie opkomst in Hoogeveen

De derde Regio-Cup van het seizoen werd gehouden op zaterdag 27 januari in Groningen. Er werd gekozen om op een historische locatie te spelen: het Jannes van der Wal Denksportcentrum. Jannes van der Wal werd in 1981 wereldkampioen dammen. Daarnaast is hij viermaal Nederlands kampioen geworden. De Groningse damgrootmeester is in 1996 overleden.

Op de derde Regio Cup waren 48 jeugddammers (beginners en gevorderden) actief. De deelnemers kwamen uit Rinsumageest, Hijken, Beilen, Hoogeveen, Gramsbergen, Wapenveld, Winschoten en Groningen. Er werd gespeeld in zeven verschillende groepen. Jeugdcoordinator Rik Smit zorgde ervoor dat de groepen gelijk in speelniveau waren.

De groepswinnaars:
Groep 1: Thobian de Groot
Groep 2: Ferron Timmer
Groep 3: Nanja Elgersma
Groep 4: Noah Koster
Groep 5: Peter Bijl
Groep 6: Linus Huisman
Groep 7: Tygo Kroese

Monne Slot gaat met 265 aan de leiding in het algemeen klassement. De winnaar mag tot aan het nieuwe seizoen de grote beker mee naar huis nemen.

Alle uitslagen en de stand is hier te downloaden.

Opgeven voor de 4e Regio Cup op woensdag 21 februari in Winschoten kan al via Rik Smit: info@jeugddammennoord.nl.

De volgende Regio-Cups zijn op:
5e Regio-Cup: 13 april in Gramsbergen


Foto: Richard Klein

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.